Community Art

Community art is in Amstelveen een begrip geworden. Succesvolle buurtkunst-projecten zijn uitgevoerd in de wijken Stadshart, Keizer Karelpark (twee projecten), Randwijck en Bankras-Kostverloren.

Hoe werkt community art?

Foto-voor-op-www.-030 webBij een community art project werkt een groep mensen, in dit geval wijkbewoners, onder leiding van kunstenaars samen aan een kunstwerk dat een plaats zal krijgen in de eigen wijk. Door samen te werken aan het kunstwerk leren de deelnemers elkaar beter kennen en waarderen. Het project leidt tot grotere betrokkenheid bij de leefomgeving. Daarnaast hebben de kunstwerken een blijvende waarde voor de wijk en de stad.

Van plan naar onthulling: ook in uw wijk!

Hebt u interesse om in uw wijk of samen met uw flatbewoners een community art te starten? De stappen om te komen tot een eigen buurtkunstwerk zijn in grote lijnen:
- Sponsors en financiële ondersteuning zoeken: woningcorporatie, leefbaarheidsbudget, gemeentelijke subsidie, crowdfunding?
- Groep vormen: werving, informatiebijeenkomst in eigen wijk.
- Samen ontwerp maken en uitvoeren.

Kunstenaars

onthulling-10-april-III webJeltje van Houten heeft in Amstelveen en daarbuiten meerdere kunstwerken op haar naam staan. Zij is mede-initiatiefnemer geweest bij voorgaande community art-projecten in Amstelveen. Op dit moment werkt Jeltje samen met Stephanie Rhode.
Stephanie Rhode is bekend van onder meer haar grootschalige projecten in de openbare ruimte (onder andere de installatie “490 Huizen tegen het vergeten” dat tot in China bekendheid heeft gekregen).

Geïnteresseerd?

Bent u enthousiast geworden voor een buurtkunstwerk in uw wijk of voor in de entreehal van uw flat? Wij maken graag een afspraak met u. Wij kunnen met u brainstormen over een plan van aanpak. Ook kunnen we een presentatie verzorgen bij u op locatie.

Neem contact op via het contactformulier, bel Jeltje van Houten: 06-10624215 of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..